Vize


VİZE

Ofisimizde öğrencilerimize ücretsiz vize danışmanlığı yapılmaktadır. Ayrıca ücretli olarak turist vizesi için de bize başvurabilirsiniz !

Eğitim almak istediğiniz ülkelerim çoğu size vize şartı koyacaktır ve her ülkenin vize işlemleri farklıdır. Başvuru süreleri, gerekli evraklar ve koşullar hakkında Language Travellers’dan bilgi alabilirsiniz.
Language Travellers vize asistanlığınızı yaparak başvuru formları ve evraklarnızın hazırlanmasında size ücretsiz yardımcı olacaktır.

Vizenizin olumlu sonuçlanabilmesi için bazı kriterler vardır.

  • Alacağınız eğitimin ya da katılacağınız programının masraflarını karşılayabiliyor olmanız en önemli unsurlardan biridir.
  • Programınızı tamamladıktan sonra ülkenize döneceğinizi kanıtlamanız gerekir.
  • Türkiye’deki eğitim durumunuzun ve kariyer olanaklarınızın durumunu belgelemeniz önemlidir.
  • Aynı zamanda sizi ülkenize bağlayan ailevi ve maddi unsurlar da önem arz eder.
  • Yurt dışında alacağınız eğitimin Türkiye’deki eğitiminiz ve kariyer planlarınızla doğru orantılı olması, gelecek yaşantınızda size getirecekleri konsolosluk görevlileri tarafından göz önünde bulundurulan faktörlerden biridir.

Vize için gerekli standart belgeler :

-Her ülke farklı tipte evraklar isteyebilir, aşağıdaki liste standart istenilen belgelerdir.-

  • Konsolosluk başvuru formları
  • Boş vize sayfası olan bir pasaport
  • Vize harcının yatırıldığını gösteren dekont
  • Vesikalık fotoğraf
  • Kurs, konaklama ve diğer masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı gösteren maddi dökümanlar
  • Okul ya da program kabul belgeleriniz
  • Gideceğiniz ülkedeki konaklama adresiniz
  • Türkiye’de almış olduğunuz ya da almakta olduğunuz eğitimi gösteren belgeler
  • Erkek öğrenciler için askerlik durumunu gösteren belge
  • 18 yaş altı öğrenciler için aileden noter tastikli izin belgesi